Mind-map om Hamrekulla

Jag brukar göra så kallade mind-maps för nästan allt. Jag har gjort en för Hamrekulla.se och jag tänkte berätta för dig ungefär vad den innehåller. Det är nämligen det som den här sidan kommer att handla om framöver. Rent generellt kan man säga att det kommer att handla om hur jag gör för att göra en något grönare vardag och förhoppningsvis en grönare värld.

I mitt förra inlägg skrev jag om Stop-Shop. Det är en viktig del av det jag kommer att skriva. Varför?

  • Det är bra för miljön
  • Kan minska stress
  • Skapa bättre ordning hemma
  • Bra för din privata ekonomi
  • Bra för miljön
  • Det kan bidra till en mer rättvis värld

Frågan är hur man gör för att komma igång och hur man gör för att fortsätta. Det är frågor som jag själv måste kämpa med och det är frågor som jag tänker dela med mig av här. Självklart kommer jag även att gå in på varför det till exempel kan minska stress och varför det kan skapa bättre ordning hemma. Det är frågor som motiverar mig och kanske de kan motivera dig också.

Min andra stora del på min mind-map, är Miljö. Miljö är en komplex fråga med många parametrar. Oftast hör man att man ska undvika äta rött kött och att man ska sluta flyga. Och om man nu ändå ska flyga så kan man för att ”kompensera” för flygresan, låta bli att äta rött kött i ett år. Stämmer detta? Personligen tycker jag att det är ett ganska dumt resonemang.

Från miljö på min mindmap pekar det ut till

  • Stop-shop
  • Biologisk mångfald
  • Mat
  • Oljor och plast

Det finns såklart mycket mer man skulle kunna skriva, men dessa punkter är vad som finns bland mina anteckningar just nu.

Kristen syn på miljöfrågorna

Eftersom jag är kristen och regelbundet läser Bibeln, så kommer vinklingen på alla dessa frågor bli något mer kristen än vad du kanske är van att se. Jag menar att Jesus och Bibeln är svaret på alla svåra frågor och därför vänder jag mig gärna dit för att få svar. Just därför kommer jag inte komma med några pekpinnar. Jag är inte här för att döma någon annan. Bibeln pratar bland annat på ett ställe om att man inte ska försöka ta bort flisan i sin broders ögon innan man har tagit bort bjälken man har i sitt eget öga.

Det du kommer att läsa här är min egen vandring mot en grönare vardag och värld. Jag vill dela med mig av hur jag tänker och gör och kanske att det kan inspirera och/eller motivera dig att också göra grönare val. Om vi hjälps åt, både du och jag, så kommer det att göra skillnad. Även minsta sak, som du kanske tycker är obetydlig, spelar roll. Är vi många som gör det, så kommer det leda till förändringar….

Så; välkommen att följa min väg mot en grönare vardag och förhoppningsvis en grönare värld.

Lite grönare vardag och värld

Besök gärna någon av mina andra hemsidor också 🙂

Lämna en kommentar