Stopp Shop!

Hela den här sidan kommer att utgå från att vi bör minska vår konsumtion och varför vi bör göra det. Jag uppmanar alla att Stopp Shop!

Ingen politiker eller företagare kommer någonsin att säga att vi ska minska vår konsumtion. Det är ju när vi handlar som vi bidrar till stadskassan genom den moms vi betalar och företagen vill såklart tjäna pengar och det gör de bara när vi handlar.

Men vi blir inte lyckligare av att ha mer eller nya saker runt oss. Och sett ur miljösynpunkt finns det inget bättre än att vi minskar vår konsumtion. För våra plånböcker är det såklart också en fördel om vi handlar mindre. Men för banken blir det inte så bra, för vi behöver inte längre låna pengar för att köpa en massa saker. Så banken kommer inte att uppskatta när du slutar handla upp lönen så fort den hamnat på kontot.

Man kan såklart inte sluta med handel helt. Och det är naturligtvis bra när vi bidrar till stadskassan. Det är ju trots allt stadskassan som i det här landet finansierar bland annat skolor, vägar och sjukhus.

Men om vi istället för att köpa nytt hela tiden, nytt, som mest troligt producerats i ett annat land för att det ska bli billigt, väljer att köpa kvalitet, hur tror du det skulle påverka hur världen ser ut? Vad tror du din tröja skulle kosta om den som gjort den hade samma lön och arbetsvillkor som du? Eller se på det tvärt om. Varför tror du att så väldigt få tröjor produceras i Sverige?

Därför säger jag STOPP SHOP!!!

Jag har själv provat på att ett helt år inte handla något. Ja, mat såklart, men det inga nya kläder och inget annat heller. Inte något på ett helt år. Det var svårt i början, men efter ett tag var det väldigt skönt. Oavsett vilka annonser eller erbjudanden jag såg, så visste jag: Nej, de gäller inte mig!

Efter mitt stopp shop år, så har jag tillåtit mig att handla lite. Men inte mer än jag behöver. För hur många par byxor behöver jag egentligen? Inte tjugo par! Inte ens tio och knappt fem heller. Vad kan du minska ner på?

Kundvagn full med pengar. Det kostar att shoppa! Därför, Stopp shop!
Sluta slösa pengar på onödig shopping!

Kanske kan tyckas konstigt att jag som driver en butik skriver inlägg som uppmanar dig att sluta handla. Men jag tycker verkligen att du kan minska din shopping. Min butik erbjuder strumpor med speciella funktioner, vilket du med särskilda behov kan behöva. Har man till exempel diabetes bör man inte går omkring med vanliga strumpor utan använda sådana som är gjorda speciellt för diabetiker.

Detta är i korta drag vad den här bloggen kommer att handla om. Jag vill dock inte komma med pekpinnar. Jag behöver själv bli bättre på detta. Kanske vi kan peppa varandra 🙂

Lämna en kommentar