Trasigt fönster

Askungen är kanske världens snällaste kviga. Hon är otroligt social och vill gärna bli kliad och klappad både här och där. Det är inga problem att lägga grimma på henne och fin är hon också. Men idag vet jag inte vad som flög i henne. Flög är väl precis vad det gjorde i alla fall, för plötsligt verkade det som att Askungen trodde att hon kunde flyga. Ut genom en fönsterruta dessutom. Vi har haft djur i många, många år, men det har aldrig varit något djur som har försökt hoppa ut genom ett fönster förut. Och då har vi verkligen haft vilda djur in-stallade.

Som tur var, så fick Askungen bara ett litet skärsår vid ena örat och ett litet på kinden på motsvarande sida. Vi har undersökt noga och det verkar inte finnas några glasrester däri. Askungen kanske tyckte att vi behövde lite extra arbetsuppgifter. Det fick vi i alla fall. Både med att undersöka henne och med att plocka upp glass-splitter och plocka ner det glas som satt kvar. Sedan blir det till att leta reda på en glasmästare så att vi kan sätta in ett nytt fönster.

Askungen och hennes kompisar fick komma till en ny tillfällig box. Imorgon ska hon och förhoppningsvis alla andra kor ut på bete. Får se hur mycket vi hinner då. Är alla djur väldigt samarbetsvilliga så kanske vi hinner, annars får vi ta resten på söndag och måndag.

Leave a Comment