Kolik häst

Igår kväll fick Erik kolik. Vi visste inte då att det var kolik, men jag förstod ganska snabbt att något var fel. Efter ett telefonsamtal till veterinären så stod det dock klart att det var kolik och att det förmodligen berodde på att han ätit fruset gräs.

Såklart jättetråkigt, men det löste sig ganska snart (ett par timmar). Vi fick rådet att gå ut och gå med honom i rask skritt i en kvart, sedan låta honom vila en kvart innan vi tog en ny promenad på en kvart. Tre gånger gick vi och efter tredje gången ville han äta hö, så vi lät honom vara. Ett par timmar senare verkade han fortfarande pigg och idag är han som vanligt, så vi hoppas att det är över för den här gången. Men jag har förstås googlat på ämnet och kan konstatera att det verkar vara vanligare att få det igen om man har haft det en gång, väldigt tråkigt!

Idag går Erik tillsammans med Garmana och grannens häst Rasken i en lite mindre hage och i hagen ligger det hö, så att de inte går och äter något gräs. Jag har alltid tänkt att små hästar är känsligare, men under alla år vi haft våra shettisar har det inte varit några problem med något. Nu har vi i alla fall lärt oss massor om kolik och det är kanske inte helt fel. Hoppas bara att vi slipper praktisera våra kunskaper i framtiden.

Leave a Comment