Var är fåglarna?

Jag tycker det är otäckt lite fåglar i år. Vart har de tagit vägen? Normalt så kvittrar det i varje buske och det är fåglar av alla slag. Tidigare år har vi haft Tranor på flera av de åkrar vi brukar. De har häckat här och det verkar ha varit bra för de har återkommit flera år i rad. Men i år finns det nästan inga någonstans. Häromdagen såg jag ett par som gick på en åker, men nu har det gått flera dagar och jag har inte sett någon. Hittills i år har det tyvärr också varit så att de tranor jag sett, de har gått ensamma. Det är ju inte bra, för hur ska det då kunna bli nya?

Det är inte bara tranor jag saknar, men de är så stora att det är svårt att missa att de inte är här. Vad har hänt med alla fåglar? Är det bara jag som saknar fåglarna?

Här är dock en av de pilfinkar som flyttat in i en av gårdens alla holkar. Jag har inte velat störa dem, men jag tror faktiskt att de har fått en kull. Det är roligt. Jag är tacksam att jag har dem här.

pilfink

Leave a Comment