Snart….

Jag måste erkänna. Jag längtar förmodligen lika mycket som dottern efter de små ull-bollar vi ska hämta utanför Svedala imorgon. Vi ska äntligen bli med kanin igen. Två små flickor ska flytta in på gården. De kommer mestadels att vara i lekstugan. Hoppas att de kommer att trivas där. De har fått vars en bur och däri har vi redan strött och förberett allt.

Det har bott massor av kaniner här på gården tidigare, men tyvärr så fick vi kaninpest och alla kaniner dog. Förut var det mestadels Fransk Vädur, men det har även funnits en angora, en dalmantiner rex, gotlandskanin, stora silver och för ännu längre sedan, nästan 20 år sedan, fanns det en dvärgvädur.

När jag nu går på jakt efter kanin, så verkar det som att marknaden har förändrats lite på bara dessa kanske fem åren som det gått sedan sist. Jag sa till dottern att det kommer att bli lätt att hitta kanin. Kaniner finns det alltid överallt. Vi behöver inte stressa. Men eftersom vi ville ha två honor, ungar, så visade det sig vara väldigt svårt. Vi kommer nu att sitta i bil i över två timmar efter att vi hämtat dem, så det blir inte precis kanin från granngården. Tur att Anders och äldste sonen kan vara hemma och titta till alla våra andra djur.

Fler kaninrapporter kommer när de är här. På söndag blir det också lite spännande. Då blir det förmodligen lite ko och kalv släpp.

Här en bild på den kanin som Saga ska ha:

Julie

Leave a Comment