Hästarna

På gården bor det fyra hästar. Det är två shetlandsponny och en ardenner med föl. Ardennern heter Garmana och hennes föl heter Erik. Shettisarna heter Nemo och Serpentin.

Att det blev häst på gården var en tillfällighet. Det var inte alls meningen att det skulle bli. Jag gillar visserligen hästar, men att tycka om hästar och att ha häst är inte samma sak. Men när dottern blev så stor att hon kunde prata så insåg vi snart att det var en hästtokig tjej vi fått.

Efter något års tjat om häst så fick vi erbjudandet från en granne att köpa hennes shettis valack, Nemo. Gissa om dottern blev glad när hon fick veta att hon fått en häst i julklapp. Eftersom hästar inte får bo ensamma, inte ens med kor som sällskap, så var vi tvungna att skaffa en till häst. Så flyttade vårt lilla svarta sto Serpentin till gården.

Sedan var det inte alls meningen att det skulle bli någon mer häst. Men det visade sig att den ena sonen också tyckte det var trevligt med hästar. Han var flitig i stallet och dottern önskade större häst, så det blev att vi började leta efter en till. Vi började kika på annonser, ringde på några, men ingen var precis så som vi ville. Men så en dag undrade sonen varför vi inte tittade efter ardenner. Tja, det kan man ju undra. När vi började titta så hittade vi nästan omgående Garmana. Vi blev förtjusta direkt. Det fanns bara en hake. Förmodligen var hon dräktig. Jodå, någon månad senare kom Erik.

Så från att inte alls tänkt häst för mindre än 10 år sedan, så finns det nu fyra stycken på gården.