Rastgård

Idag har jag varit i bygdens lilla varuhus – Köinge lantmän. Vi har ett stort varuhus och ett litet i den här bygden. Ganska praktiskt :). Skulle ha mineralhink till nötkreaturen. Det blev även några blommor som jag ännu inte planterat.

I reklambladet som kom i brevlådan visade de en rastgård till höns/kaniner. Eftersom vi ännu inte skaffat någon utebur/rastgård till Harriet och Julie, så blev det en sådan. Båda de små skuttarna tyckte att det var en väldigt trevlig inhägnad. Den var ganska enkel att montera ihop, men hade förmodligen varit ännu enklare om jag väntat och bett om hjälp när dottern kom hem från skolan.

Hagen har tre olika små luckor som man kan öppna väldigt enkelt. I den ena lucköppningen satte jag den ena delen av den ena inomhus-kaninburen, så deras rasthage blev ännu större. Inne i hagen placerar jag deras transportbur så att de kan skutta in och gömma sig om de vill. Jag har också lagt en filt över en hörna av hagen så att det känns mer tryggt och säkert.

På den här bilden har Harriet lagt sig att vila middag. Det gör hon rätt i. Över 25 grader varmt, då kan man behöva lite middagsvila.

rastgård

 


Leave a Comment