Perfekta husdjuret

Kaniner måste nästan vara det mest perfekta husdjuret. De låter ingenting och de kräver inte speciellt mycket av sin ägare och ändå är de extremt söta, tillgivna och kärleksfulla. Vad mer kan man begära av ett husdjur? Visst måste man se till att kaninen får daglig motion, kärlek, bra mat och vatten. Och en sak som det borde vara lag på (kanske redan är det) att de har en kanin-kompis.

Trots att en kanin både behöver bur, strö, mat och vaccination så är det ett ganska billigt djur eftersom den äter relativt lite. Den är också betydligt billigare i inköp än t.ex. en hund.

Om du av någon anledning ska vara borta en hel dag, så är det inte någon större fara. Kaninerna klarar sig till skillnad från t.ex. hunden som ju måste få komma ut och kissa med jämna mellanrum.

Katter har också ganska små krav på tillvaron, men de kan låta mycket om de inte får sin mat precis när de vill.

Fiskar är förmodligen de djur som har minst krav, men så är det inte speciellt tillgivna och gosiga heller.

Jag menar såklart inte att man ska skaffa en kanin och sedan låta den sitta i en bur 90% av sin tid bara för att det är ett smidigt husdjur. Kaniner precis som alla djur kräver en ansvarsfull och kärleksfull ägare.

Här på Hamrekulla får Harriet och Julie möjlighet till mycket daglig motion. De får oftast ett helt ganska stort rum som de kan skutta runt i och i rummet finns massor av möjligheter att gömma sig och att hoppa upp på olika saker. Nu på sommaren har de en för dem enorm rasthage att vara i hela dagarna om det är fint väder. Det är så jag tycker att alla kaniner ska ha det.

Trots att jag pysslar väldigt mycket med dem, så tycker jag att de tar mindre tid än t.ex. hunden och de är betydligt trevligare än de flesta katter på gården. Så min slutsats är att kaniner är det perfekta husdjuret <3.

gronbete

Leave a Comment