November

Nu är vi i mitten av november. Just idag regnar det ute, så det är ganska skönt att sitta här framför datorn en stund. November månad bjuder tyvärr inte på så mycket aktiviteter. Det är lite av en lågsäsongsmånad. De flesta djur är in-stallade och allt gräs är skördat. Halmlagret är fullt och alla bara väntar på att de första kalvarna ska komma om cirka en och en halv månad.

Eftersom vädret varit fint och gräset vuxit trots att det är sen höst, så går hästarna fortfarande ute hela tiden. Garmana och Erik får dock komma in en stund på kvällen så att de kan få i sig lite extra. Men när Garmana har ätit klart vill hon gärna ut till de andra igen. Nemo och Serpentin vill också gärna komma in och äta lite extra, men Serpentin ser redan ut som en liten söt köttbulle, så hon får lugna sig lite. Det är inte bra för henne, inte för någon egentligen, att vara överviktig. Alla hästarna går på riktigt stora arealer, så de har att göra hela tiden och mat finns det fortfarande till dem.

Katterna tycker inte att november är någon trevlig månad. De vill helst bara ligga inne i någon mysig halm eller hö bal och sova. Perfekt att få maten serverad tycker de. Skönt att slippa springa ut och jaga när det regnar.

Leave a Comment