Näbbmus jakt

Vår lilla katt kan inte låta bli att jaga. Det är det absolut roligaste hon vet. Hittar hon inget annat, så blir det hunden som jagas.

Idag har hennes jaktlycka varit lyckosam. Väldigt lyckosam faktiskt. En normal katt skulle förmodligen nöja sig med att fånga en mus, men den här lilla har fångat två. Och hon lyckades med det på ungefär en timme. Först en som hon sprang hem med. Halvt levande såklart. När hon tröttnat på att leka med den så gick hon och började om jakten. Då lyckades hon att fånga en till. Så just nu har jag två halvdöda möss utanför källardörren.

Tyvärr så är det näbbmöss hon fångar. Det är synd tycker jag, för näbbmössen är duktiga små möss som äter insekter. Och jag är väldigt tacksam att de hjälper till att hålla flugorna i kontrollerat antal. Näbbmössen ger sig inte heller frivilligt in i hus och förstör en massa så som de vanliga mössen gör. Och en sak till… de är inte goda att äta ens för en katt. Jag tror till och med att de är lite giftiga. Så det är ett väldigt slöseri att fånga dem tycker jag.

Men det är ju positivt att hon är aktiv och fånga möss. Förhoppningsvis blir det rätt möss hon fångar någon gång.

nabbmus-jagare

Leave a Comment