Kalv på äventyr

Den här filmen spelade jag in för ett tag sedan. Det är en nästan helt nyfödd klav som bestämmer sig för att se sig omkring här i världen.

Jag var ute sent på kvällen för att titta till alla djuren en sista gång innan jag skulle gå och lägga mig. Just den här kvällen var det full fart på de två kalvarna som föddes tidigare på dagen. Jag stod en stund och tittade på dem när de skuttade runt, fascinerad över hur fort de lär sig. Efter att ha stått en stund plockade jag fram kameran och fick med en smitning på film.

Den här svarta lilla kalven, en liten tjej, har verkligen varit mycket busig. Hon har varit på äventyr långt utanför stallet, både helt själv och med en kompanjon som hon hittat bland de tidigare födda kalvarna. Det är oftast ingen större fara att de smiter lite när de är så här små, för de vill oftast tillbaka till mamma ganska snart.

Här är filmen:

Leave a Comment