Julgran 2015

Idag har vi varit på granjakt. Det är något som vi gör varje år ungefär vid lucia. Vi ska hitta minst fyra granar. Husets alla barn vill ha en egen gran på sina rum och sedan ska det vara en familjegran i tv-rummet. I år, precis som många andra gånger, så var även barnens farmor och farfar med på granjakt.

Granarna jagas i utkanten av betesmarker eller t.o.m. i betesmarker. Där får det inte växa några granar, det har EU bestämt. Och förresten blir det sämre eller inget alls bete om det växer en massa granar i betesmarken, så de ska bort och då är det kul att kunna göra dem till julgranar.

Men vad svårt det är med granjakt. En gran är för lång och smal, en annan för kort och tjock. En tredje gran är platt på en sida så att den hade passat bäst om man vill hänga den på väggen. En del har väldigt många grenar nertill, men inga grenar upptill och andra har det tvärt om.

Efter en lång stunds kritiskt granskande av alla granar så blev det till slut lyckad fångst. Nu får de ligga i trädgården en stund innan de ska in i huset. De ska ju inte in förrän dagen eller möjligen några dagar före julafton.

julgran-2015

Leave a Comment