Harriet

Nu bor det två små otroligt söta, hoppande, mjuka varelser i den gamla lekstugan. Det är Julie och Harriet som har flyttat in. De är numera den här gårdens kaniner. Harriet är en liten dvärgvädur och Julie är en mini satin kanin. Julie är dotterns ansvar och Harriet går under mitt ansvar, vilket gör att vi kan hjälpas åt med båda vid behov. När dottern är i skolan är det t.ex. jag som ser till att de får frukost.

Visst tar det lite tid med ännu ett djur att ta hand om, men för mig är djuren så mycket kärlek och så mycket energi att jag orkar med allt annat så mycket bättre om jag får umgås med mina djur en liten stund.

Men att bli med kanin är inte helt enkelt, trots att jag får massor av energi av dem. Det är väldigt små varelser och de är känsliga för många olika saker, speciellt nu när de är helt nyinflyttade. Säljaren sa åt oss att inte ge dem några grönsaker de första tio dagarna eftersom de då kan bli dåliga i magen. Detta visste jag sedan tidigare, men jag kan tänka mig att många vill vara extra ”snälla” mot sin nyinflyttade kanin och därför vill ge något extra gott att äta. Men det kan verkligen få förödande konsekvenser.

Harriet och Julie har faktiskt mest fått hö sedan de kom hit. Jag har faktiskt valt att begränsa även ”kraftfodret” lite. Efterhand kommer de såklart att få full ranson och redan idag fick de ganska mycket. Förmodligen får de normal ranson redan imorgon. Under förutsättning att de äter upp sitt hö vill säga….

Jag hoppas kunna skriva mycket om de båda kaninerna här framöver, men idag blir det inte mer än en bild på Harriet i hennes nya bur.

harriet-01

Leave a Comment