Djuren

På gården Hamrekulla bor det ett flertal nötkreatur (kor, kalvar, en tjur och lite ungdjur).

Här bor också fyra hästar, två ardenner hästar och två shetlandsponny.

Naturligtvis finns det ett flertal katter på gården. Alla väldigt sällskapliga och gosiga och alla är de äkta bondkatter. För att förhindra att de förökar sig har vi kastrerat alla honkatter. Men ibland får vi fler ändå eftersom det händer att folk släpper av sina katter här i tron att vi vill ha fler…. eller vad de nu tror eftersom de släpper av dem här…..

Som hjälpreda på gården har vi en hund, en isländsk fårhund. Den hjälper till med att vakta hela gården, flytta djur och det hundar är bäst på, ge oändligt med kärlek till sin familj.

På våra marker vandrar både räv och rådjur och ibland får de sällskap av större släktingar som varg och älg. Även vildsvin, kronhjort och grävling är sådana som trivs här hos oss. För att de större djuren ska trivas, måste vi också ha mindre djur som råttor och möss, insekter och spindlar. För oss är alla djuren viktiga. Om ett av dem försvinner, riskerar ju hela näringskedjan bli förstörd och det öppna vackra landskap vi har runt oss är hotat.

På Hamrekulla.se kommer du mest att få se våra tama djur, men när någon av våra gäster fastnar på bild, så kommer de också att visas upp här.