Bokföring

Det tråkigaste med att ha eget företag, är helt klart allt pappersarbete. Jag tycker att vi har ett ganska litet företag, men det är förskräckligt vad mycket det är som ska bokföras varje månad. Idag har jag bokfört klart april månad som ju ska vara hos skattemyndigheten på måndag. Det blev över 50 verifikationer! Usch!

bokforingSpeciellt bra hade det inte heller gått under april, i det här företaget. Det var väldigt många stora fakturor som betalats. Utsäde och sådd är en väldigt dyr post varje år och i år var det inget undantag. Jag tyckte ändå när jag satt där och knappade in alla siffror att det hade kommit in mycket pengar. Men när allt summerades så visade det sig att det inte var så bra som jag hoppades.

Tur att vi inte är sådana som gillar att resa på långa och dyra semesterresor. Vi har ju allt det vackra här på gården, så varför ska vi åka iväg? Och med dessa bokföringssiffror från idag, så går det inte heller. Men jag ska inte klaga. De stackars mjölkbönderna har det ännu värre. Jag har kommit på att om jag äter mycket Kvibille ädelost, så borde det gynna de svenska mjölkbönderna och den är ju så god att det inte är några problem att äta mycket :).

 


Leave a Comment